Weekendtur juni - DVL

Gå til indhold

Hoved menu

Weekendtur juni

Lørdag, 23/6- søndag, 24/6: Klostermølle ved Mossø, Sukkertoppen og Det Store Vandskel
Det dejligste landskab i Midtjylland vil danne ramme om lørdagens vandretur. Vi går fra Klostermølle ved Mossø, hvor vi indleder med en udstilling om møllens historie, der begynder helt tilbage i 1100-tallet. Derefter langs Gudenåen op til den fredede skov. Senere bestiger vi Sukkertoppen, der med sine 108 m giver vid udsigt over land og sø i Silkeborg højland. Efter kaffen hen på eftermiddagen drager vi til Gl. Rye Kro, der venter med gourmetmiddag og overnatning. Aftenen byder på Sct. Hans bål på Galgebakken. 10- 12 km.

Søndagen tilbringer vi i området ved Gudenåens og Skjernåens udspring, Det store Vandskel. Begge åer udspringer i den samme dalsænkning. Vi skal bl.a. vandre på Hærvejen, langs den spæde Gudenå, ved De Gamle Badebassiner fra 30érne og gennem Dybdal til Rørbæk sø. Primært går vi på trampestier gennem det vidtstrakte landskab, som er præget af overdrev, hede, skov, bakker, stejle skrænter og vandløb. 12-15 km.

Turen har plads til 26 deltagere. Inkluderet er overnatning på Gl. Rye kro, 4 retters middag, morgenmad og madpakke til søndag. Pris: 975,00 kr. pr. person. Egen betaling for drikkevarer. Medbring madpakke til lørdag.

Tilmelding og betaling senest den 25. april til Helene Lund på mail: hlundr@outlook.dk Tlf.: 28949917. Kontooplysninger oplyses ved tilmelding. Vi mødes på p-pladsen på Klostermøllevej 48, Voerladegård, 8660 Skanderborg kl. 10.00.

 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu